Siste dagen i april

Jaja, så var det siste dagen i april, igjen. Det er en rar tanke at man aldri kommer til å oppleve april 2012 igjen. Men det er helt ok, for jeg gleder meg bare til fremtiden, og kommer til å ta mai med et smil.

Her er et kollasj jeg har satt sammen. Bildene er i rekkefølge fra da jeg tok dem og det starter øverst til venstre på snømannen og går videre remse for remse og ender ved Karoline sine fingre som spiller piano.

Høydepunktene denne måneden har vært så mange. Jeg har fått hund, og han ligger ved siden av meg nå i sofaen og jeg er alt blitt veldig glad i ham. Jeg har tilbringt mye tid med vennene mine og denne måneden har jeg bare vært mer og mer sammen med en av mine beste venner, Mell. Og sist men ikke minst har jeg vært på Fleinvær denne helgen, og hatt en av de beste helgene på lenge.

Hva har du gjort i april?

  Postet: 30.04.2012
 • Klokken: 22:06
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0
 • Copyright ©
En helg jeg ikke vil glemme

Å være på Fleinvær denne helga har vært helt fantatisk. Jeg har vært omringet av gode venner og til og med fått nye. Det har vært så flott alt det vi har gjort, både båttur, sitte inne og prate, spise god mat og ikke minst vært på festen til Karoline som var i går. Festen var jo den beste "konfirmasjonslignende" festen jeg noen gang har vært på. For festen var altså en ikke-konfirmasjon for å feire at Karoline (ikke-konfirmasnten) værken har blitt moden eller religiøs. Jeg personlig syntes det var helt genialt. På festen var det veldig mange fine folk, verdens vakreste bordpynt og god mat. Og jeg som er så glad i å ta bilde av mat har jo naturligvis knipset ti hver av hver bidige kake på den festen. 

Dette er Martine, ei utrolig hyggelig jente som jeg ble kjent med på Fleinvær. Det er en veninne av Karoline fra Oslo, og det er skummelt hvor like vi er! Fra musikksmak til hvilke bøker vi liker. Og jeg har fått mange nye boktips. Besøk bloggen hennes som hun deler med Karoline og en annen veninne på Periculum.blogg.no

Jeg tror at om jeg ikke klarer å bli journalist eller forfatter skal jeg jammen meg prøve meg på matfotograf, det er så morsomt å fotografere mat!


Jeg tror Fleinvær er en av de fineste øyene i verden. Men den aller fineste er en av naboøyene. Hvor besteforeldrene til Karoline har det aller fineste huset i verden. Jeg tror jeg skal skaffe meg et sånt en gang. Synd jeg ikke har noen bilder av det, for jeg tok ikke med kamereaet på båtturen. Huset er veldig lite, og man går i gjennom kjøkkenet til den minste stuen i verden. Hvite blondegardiner henger foran de to vinduene på hver sin vegg overfor hverandre. Det ene vinduet gir utsikt til havet og himmelen, og fjellene fjernt i horisonten. Det andre vinduet viser en utsik mot en utrolig søt hage og langt videre mot hauer og høyt gress lengre ute på øya.


Dessverre ble jeg syk på øya og kom hjem sent i går kveld med full feber og skikkelig forkjølelse. Så nå sitter jeg sammenkrøllet i sofaen, fremdeles i pysjen og lar øynene gli ut mot regnet som plasker mot vinduene. Får håpe jeg blir frisk snart, noe av det verste jeg vet er susing i ørene og den tetteste nesa i verden.

Hva syntes du om bildene?
  Postet: 30.04.2012
 • Klokken: 13:20
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
 • Copyright ©
An Island on the sea

Jeg sitter på et loft med Margrethe sin mac på fanget og ser ut av vinduet, Dråper med dregn faller ned fra himmelen, og hele stedet er kronet med en stor grå, regnfylt himmel av en krone. Pysjen er fremdeles på, pluss noen ekstra klær fordi det ikke er spesielt varmt her. Jeg sitter på en madrass inn mot ytterveggen. Tre jenter sitter rundt meg, det er Valerie, Usu og Charlotte. Karoline og Mell er nede i artillerie og hører på høy musikk som dunker i veggen her oppe også. Dette er da ikke hjemme hos meg, for i går kveld i elleve tiden tok jeg båten over vannet med disse jentene og er nå på ei øy utenfor Bodø. Vi er her for å feire Karoline sin "anti-konfirmasjon" hvor hun bekrefter at du ikke er kristen. Denne festen er da i morgen. I dag skal vi bare finne på mange ting på øya. Det er en selvstyrt lørdagskafe som vi skal på, og ellers tror jeg vi kommer til å spille piano, eller høre på Karoline som spiller. Eller kanskje vi finner på noe i artilleriet.


Hvor tilbringer du helgen din?

  Postet: 28.04.2012
 • Klokken: 11:49
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
En torsdag i april

Jeg ligger i sengen med tre puter bak hodet. Den myke dundyna mi har jeg tullet godt rundt kroppen. Det er en gnagend følelse inne i meg som bare vil at jeg skal legge meg ned å sove. Var ikka på skolen i dag fordi jeg var deltaker på et rådhusmøte som varte til halv fire i dag. Det har vært en slitsom dag med masse diskusjon, ikke alltid like morsomme diskusjoner. Det var visst en hel del folk som virkelig ikke likte meg som mente at min skole ikke fortjente pengene vi fikk. Vi søkte om oppussing av skolen for 30.000 kroner, og fikk bare 6280  kroner. Selv det syntes disse folkene var for mye. 

Etter lang dag fylt med alt dette pluss pianotime håper jeg bare at jeg kan ligge i senga resten av dagen. Bortsett fra en tur til butikken da, må kjøpe litt god lunsj til i morgen, på selveste tentamendagen. Gleder meg litt, men er utrolig nervøs. Til nå har jeg ikke forberedt meg i det hele dag. Skal begynne nå. Er det noen som vet hva jeg kan skrive artikkel om? Temaet et: "skulle bare være morsom"

Det var sikkert det lærerne tenkte da de valgte et så vanskelig tema! Jaja, ha en fin torsdag videre.Så koselig å dra ut med veske og ikke ryggsekk! Denne fine tøyvesken har Nora laget til meg. Hun har sydd på det nydelige svart/hvitt bildet.

Har du vært på rådhusmøtet før?

  Postet: 26.04.2012
 • Klokken: 19:34
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
 • Copyright ©
Time for lunch

Etter skolen skulle egentlig jeg, Tonje og Margrethe planlegge en prosjekt til gymmen om egentrening. Men da lillebror kom hjem med hjemmelage brød de hadde laget på skolen, måtte vi jo ta en liten matbit. Da ble det til at vi hadde en stor lunsj med herlig, ferskt brød, varm te og masse godt pålegg. Så både jeg og mitt besøk Tonje og Margrethe, pluss Nora og Morten spiste lunsj, da ble det ganske mange rundt bordet. Vi fikk heldigvis gjort ferdig papirene til gymprosjektet også.

Resten av dagen går til å gå tur med hundene og konfirmantting i kirken, ærlig talt vet jeg ikke helt hva det går ut på, jeg bare møter opp.

Hva skal du gjøre i dag?

 

  Postet: 25.04.2012
 • Klokken: 17:39
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
 • Copyright ©
Skulle bare være morsom

"Skulle bare være morsom", er noe mange tenker. Når man sier noe dumt og har lyst til å trekke det tilbake, eller spole tilbake i tid og la være å si noe som helst. Men det går ikke. Og noen ganger gjør man eller sier man noe som man ikke mente at skulle komme ut, og kanskje sårer man noen. Da er det enkelt å tenke at "jeg skulle jo bare være morsom". Det er en klassisk situasjon, og det er derfor lærerne våre dette året har bestemt seg for at det er temaet for norsktentamene i år. Pokker, tenker jeg. Først og fremst skal vi skrive en artikkel om dette, en artikkel som skal ha noe med dette temaet og gjøre "skulle bare være morsom". Men det verste er at vi også skal skrive en historie om dette. På nynorsk, bare for å gjøre det enda verre. Med en gang jeg hørte det tenkte jeg med det samme på barne tv seriene som går på nrk super kanalen. "Mia", og "Jonnhy og Johanna" og alle de seriene som jeg virkelig ikke kan fordra. Ikke vondt ment mot noen, de er bra laget, jeg blir bare så flau når jeg ser på det. Men det er jo bare meg. Så å skulle skrive en egen novelle/historie med dette temaet her blir langt fra enkelt. Heldigvis skal artikkelen unnagjøres først, på fredagen er nemlig tentamen. Som da betyr: Jobbing, øving, finne kilder og ikke minst inspirasjon. Noen ganger tenker jeg at jeg vil bli huleboer og kutte kontakten med alt som kalles "Normal verden" og bare vase rundt i skogen og sove i en grotte.
Bilde jeg tok i fjæra under photoshooten, og dagens antrekk før jeg dusjet og kledde meg i daffeklær siden jeg nå drar til Tonje og skal jobbe meg igjennom litt av det store lasset med skolearbeid for uken.

Ha en fin dag, og husk frustrerte fruer i kveld! Denne gangen tror jeg virkelig det er siste episode :)

Har du tentamen snart?
  Postet: 24.04.2012
 • Klokken: 17:30
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4
 • Copyright ©
Et hus fullt av bøker

I dag har vært en av de dagene der jeg ahr vært omringet av bøker. Etter skolen syklet jeg ned til byens lille, slitte bibliotek med Mell og Tonje. Vi satt inne i det lille rommet med alle fantasy bøkene i hele dag. Der har de sofa, en stol og et bord, som passet fint da vi satt og spiste bolle, drakk kakao og saft og bare bladde igjennom uttalige bøker. Fant ikke så mye av interesse, dro jo egentlig dit for å lete etter bøker om hvordan skrive gode artikler, ettersom vi har tentamen på fredag. Men nei, det hadde de ikke, selv om vi lette gjennom hele hyllen. Gleder meg til det nye biblioteket kommer, det kommer til å bli så mye bedre! Alt jeg lånte med meg hjem var boken "Skriv enda bedre" av Lars Aarønæs, grei nok den. Med verdens beste innledning: "JEG VET AT DU HAR DET TRAVELT. DET ER DERFOR JEG SKRIVER MED STORE BOKSTAVER. TRAVLE FOLK HAR BARE TID TIL Å LESE OVERSKRIFTENE!" Så jeg tror nok jeg skal bla litt igjennom denne boka også.

Dette er det lille fine for dagen. Det nye armbåndet mitt med mange kors. En klassekamerat spurte i dag "Hvorfor er det så mange kors?" og da svarte jeg: "Hvert kors symbolyserer et ønske, jeg har mange ønsker!" Med et lurt smil, haha.

Armbåndet er fra Cubus og koster ca. 79 kr om jeg husker rett.

Nå skal jeg ut og ta en joggetur, var skikkelig hypp på det i stad, men nå er jeg ikke så sikker lengre, æsj. Men lovte meg selv det, såå.

Pleier du å tilbringe tid på biblioteket?

  Postet: 23.04.2012
 • Klokken: 18:24
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4
 • Copyright ©
NY VÅRGARDEROBE (Photoshoot, inspirasjon)

Nå er dagene lysere og nettene varmere. Solen skinner og man kan se blomster og gress på bakken. Våren er endelig her, og det føles i hele kroppen. Det beste med hele denne årstiden er at man kan pakke bort de mørke og tykke klærne fra vinteren og heller fornye garderoben med farger og fine vårklær. Jeg har virkelig fornyet hele garderoben og har ingen andre og takke en den snilleste Sølvi, pappa sin kjæreste. Jeg hadde ikke fått øynene opp for så fine, fargerike klær om hun ikke hadde hjulpet meg. Her er mine nyeste innkjøp:

Outfit 1 = Ring Gratis gave fra BikBok Cardigan H&M kr. 249.00

Outfit 2 = Rosa blondetopp Vero Moda kr. 159.95

Outfit 3 = Oransj topp Cubus kr 199.00 Hvit singlet Cubus kr. 99.00 Bukse BikBok kr. 499.00

Outfit 4 = Stripete genser Cubus kr. 99.00

Outfit 5 = Rosa Cardigan Lindex kr. 249 Blå Paljettopp Lindex kr. 199.00

// Canon Eos 1000D // Alle bilder er tatt selv, av meg

Hvilket outfit var din favoritt? Hva syntes du om klærne?

  Postet: 22.04.2012
 • Klokken: 17:21
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 13
 • Copyright ©
En liten pause

Denne helga har vært _FANTASTISK_. Herregud, kan ikke beskrive det med ord en gang. I går hadde jeg verdens koseligste tur i byen med Sølvi, og fikk utrolig mange fine klær som jeg ikke kan takke nok for.  Og selv om volleyballkampene senere på lørdagen gikk mildt sagt rævva, så var alt helt fint igjen når jeg kom hjem til fondy til middag, og den beste desserten i verden, frukt dyppet i varm sjokolade. Sov som en baby i natt etter et utmattende men herlig lørdag. I dag våknet jeg opp til favorittfrokosten min, varmt rundstykke med eggerøre, laks og majones, så manglet det bare en skål grøt og en kopp te, men det hadde jeg ikke klart å spist opp uansett, haha. Resten av dagen har jeg vært ute og tatt bilder av innkjøpene i går, eller kan jo si det på en annen måte: Jeg har stått i hagen i hele dag og følt meg utrolig fin og bare trykt på knappen på kameraet om og om igjen!

Så nå har jeg bare en liten pause fra fotograferingen, mest fordi kameraet gikk fri for strøm. Har holdt på en god stund, det er faktisk utrolig vanskelig å ta bilder av seg selv med bare ti sekunder fra man trykker på knappen til man skal stå på en bestemt plass unna kameraet for å være i fokus. Men det er gøy, da!

Fineste puffen i verden, hvor de slitne føttene mine nå ligger. Og hvem vil vel ikke se et bilde av en puff!? Jeg er så morsom i dag.

Har du en fin helg?

 

 

  Postet: 22.04.2012
 • Klokken: 15:05
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
Shopping

Shopping med Sølvi før volleyballturneringa. Hadde frokost på Du Verden. Herlig lørdag så langt!

Hva gjør du denne lørdagen?

  Postet: 21.04.2012
 • Klokken: 12:54
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
 • Copyright ©
Beste fredagen på lenge

Siden etter skolen i dag har jeg hatt en nydelig dag. Solen skinner, det er så varmt at barn hopper på trampoline uten jakke og løper rundt med blinkesko. Har hatt det kjempekoselig med mine to bestevenner, Tonje og Margrethe. Vi syklet til Coopen etter skolen og kjøpte jordbær og kokesjokolade. Vi dro til Margrethe og smeltet sjokoladen, skjærte opp jordbærene, lagde en søt te (den smakte himmelsk) og dekte på med fine kommer, stearinlys og masse godt. Vi hadde det kjempekoselig utrolig lenge, men jordbær på tannpirkere som vi dyppet i smeltet sjokolade. Har aldri smakt det før og ble skikkelig positivt overrasket, friske jordbær i smeltet sjokolade er faktisk veldig godt! Vi pratet og lo masse, hadde det veldig koselig. Etter at Tonje måtte dra satt jeg og Mell på macen og så på kinotrailere, du aner ikke hvor mange ganger vi brøt ut "DEN filmen MÅ vi se!", haha, morsomt. 

Hadde dessverre ikke kameraet med, som var veldig synd siden det sikkert hadde blitt minnerike, fine bilder. Men tok mange med mobilen, så får jeg spare på de. Og vise dere da.

Har du smakt jordbær dyppet i smeltet sjokolade?

  Postet: 20.04.2012
 • Klokken: 19:40
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
 • Copyright ©
Moroccanoil treatment - anmeldelse

Selv om jeg ikke har noen sponsorer av noe slag, og ikke får tilsendt produkter, så kan jeg jo likevel anmelde gratisprodukter. I påsken kjøpte jeg meg bladet ELLE hvor jeg fikk med en prøve av den kjente håroljen "Moroccanoil treatment". Jeg har tatt meg litt tid nå siden påsken og prøvd den ut og skal nå anmelde den for dere, så dere vet om det er et produkt verdt pengene.

Litt fakta:

Moroccanoil treatment er en hårolje man påfører små mengder av i enten tørt eller fuktig hår. Håroljen koster omkring 299 til 340 norske kroner for en 100ml flaske og rundt 150 for en 25ml flaske, mer eller mindre, og er en veldig kjent olje for sin gode kvalitet. Oljen sies å være et revelusjonerende og pleiende hårprodukt.Hva som er bra:

Etter min erfaring er dette en utrolig god olje for håret. Med bare noen dråper på fingrene som man sprer i litt av håret blir håret silkemykt. Jeg pleier å bruke oljen i håret fra nakken og ned og mest i tuppene. Dette er hvor det oftest er floker, håret er krusete eller slitt. Jeg syntes oljen har fungert superbra. Håret blir utrolig lett å gre igjennom og det blir veldig glansfullt. Oljen lukter også veldig godt, det er ikke en frisk lukt, kanskje en litt tung en, men den er virkelig aromafylt og jeg syntes håret lukter utrolig rent etter man har påført oljen, rett og slett. Noe jeg likte godt med morrocanoil var at den ikke var så tynn men fremdeles spredte seg i håret. Mange håroljer jeg har prøvd før har vært veldig tynne og etter man har spredt det gjennom håret er det nesten som om oljen er borte. Da gjør ikke oljen noe nytte, derfor er det bra at moroccanoil ikke var slik. Denne håroljen trenger man ikke bare bruke som pleie om morgenen eller kvelden. Den er fin å ta med seg i vesken (særlig denne lille prøven) og bruke gjennom dagen. Den kan brukes så ofte man vil og hvor mang vil. Kan brukes som en finish etter at man har laget en hårfrisyre eller i extensions eller parykker. Det er et veldig pluss. Det beste med denne håroljen er at man trenger så utrolig lite. Noen få dråper som man sprer i håret og grer igjennom etterpå, så er man ferdig. En flaske varer kjempelenge, så sånsett kan jeg si at Moroccanoil er verdt pengene, helt klart, for man har håroljen i evigheter.
Hva som ikke er så bra:

Det er få ting jeg ikke liker med denne oljen, men det er da noe. Jeg irriterte meg litt over at oljen satt igjen på fingrene og handen lenge etter man har påført den i håret. Man må virkelig vaske seg godt med såpe for å få bort den oljete følelsen og det glatte belegget. Og om man ikke får helt til å påføre oljen i starten og det kommer litt for mye på ett spesielt sted i håret, så blir håret veldig fort fettete. Jeg opplevde iallefall det. Om jeg ikke spredte det nok utover så ble håret veldig oljete ett sted og ikke i resten av håret. Dette er jo noe man får til veldig lett om man øver seg. Men når "skaden" først er skjedd er det ikke så enkelt å gjøre noe med det. Man kan børste igjennom håret så mye man vil, våte børsten og alt, men håret forblir fettete etter oljen helt til neste gan gud vasker håret i dusjen. Det er en minus.

Ellers er dette en utrolig bra hårolje, og jeg vil si at den virkelig er verdt pengene. Jeg gir den karakter 5 av 6, et lite minus fordi om man tar litt for mye olje blir håret fettete.

Hva syntes du om anmeldelsen? Har du brukt denne håroljen før?

  Postet: 19.04.2012
 • Klokken: 20:35
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 5
 • Copyright ©
Dancing in the sun

Skal til byen med mamma snart, vi må kjøpe noen greier til konfrimasjonen. Det kommer sikkert til å bli litt krangling, jeg vil ha blott tema på bordene, mamma vil ha knæsj rosa. Sånn går nå dagene, haha. Vi hadde dansing på skolen i dag, utrolig morsomt, jeg og noen andre elever på klassen fant et tomt klasserom på skolen og brukte to hele skoletimer på sykt morsomme moves, jeg lover deg, vi skal ble koreografer en gang. Klarte også et cheerleading triks for første gang helt selv i gymmen i dag. Det heter skorpionen, eller scoripan som er det engelske navnet. Vet ikke hvorfor jeg vil kunne det, men det er sikkert kult. Det er et triks hvor man skal holde den en foten over hodet med den andre strak ned på bakken. Man skal holde begge hendene over hodet for å holde foten oppe. Om du forstår?Bilder fra i dag. Det er så herlig med sol!

Har dere sol?

  Postet: 19.04.2012
 • Klokken: 15:30
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
A black, furry suprise

Jeg er så lei av at dagene er så korte. Og at det er så vanvittig mye å gjøre, jeg føler at alt jeg får tid til er skole og prøveøving, det er helt utmattende. Og med dårlig søvn om natten og stressende dager blir man fort skolelei. Jeg har så lyst til å bruke hele dagen på å skrive, jeg har sånn skrivekløe i fingrene. Det er så masse jeg har planlagt til bloggen som jeg skal gjøre. Utallige blogginnlegg, nye header og nytt design. Og selv om jeg har så lyst til å bare starte med det samme, så trenger man også tid for å gjøre alt dette. Det er kjipt. Jeg skulle hatt en tidsvender som Hermine i Harry Potter bøkene, så jeg kunne gjort en ting, gått tilbake i tid og så gjort en ny ting. Da hadde livet mitt blitt så mye enklere! Men sånn er det, april og mai er noen av de mest stressende månedene i året, særlig på skolen.

Men siden jeg har en liten halvtime nå tenkte jeg å ta igjen litt tapt. For i det siste har det virkelig skjedd noe nytt. Det er vel kanskje en liten overraskelse til dere, siden jeg ikke har nevnt det med et eneste ord på bloggen. Det er virkelig en gledelig nyhet som bringer et smil på leppene hver dag selv om dagene er slitsom, grå og stressende.

Jeg har ventet i evigheter på å fortelle dere om dette, og det kribler i magen når jeg skriver det; vi har fått en ny hund!  Etter at vi måtte levere tilbake Doffen var hele familein helt knust, men vi visste at vi ønsket å ha hund, så da kom Ruffen. Vi har nå hatt Ruffen siden fredagen, tenk det, bare fem dager siden og jeg føler at han alltid har vært hunden min? Ruffen er en liten terriermix med sort pels. Han er så kosen som bare dèt, og veldig avhengig av folk rundt seg. Han er omtrent ett år nå og vi er de første eierne hans, det føles godt å vite at vi kommer til å ha Ruffen hele hans liv. Jeg er utorlig glad for å ha hund i huset, og at når jeg kommer hjem fra skolen kan jeg bare legge meg på ryggen på gulvet og han legger seg på magen min, logrer med halen og slikker meg i ansikte som bare det. Bildene er tatt med Canon Eos 1000D // Lily

Jeg kan nesten ikke si han er verden skjønneste hund, for jeg har jo Molly (den andre hunden min, som jeg har hos mamma) og jeg er bare så ubeskrivelig glad i begge. Nå er jeg jo mest trygg på Molly, og hun er helt trygg på meg, men jeg håper at jeg også kan få et sånt forhold med den nye hunden min og, Ruffen.

Hva syntes du om Ruffen?

 

  Postet: 18.04.2012
 • Klokken: 21:47
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4
 • Copyright ©
J.K Rowling med ny bok!

Er så irriterende med disse tekniske feilene på blogg.no, hadde tenkt til å blogge masse i dag, men nå rekker jeg bare et lite innlegg før jeg må stikke til Tonje for å øve til stor franskprøve i morgen. Det er vel fjerde prøve/fremføring denne uka, og det er tirsdag!

Jeg gleder meg helt ubeskrivelig masse til september, for da komemr den nye boken til J.K Rowling ut. For noen dager siden ble navnet på boken publisert, og boken skal da hete The Casual Vacancy, jeg liker den tittelen. Og boken høres utrolig spennende ut, det er bare rart å tenke at "denne boken har J.K Rowling skrevet". Jeg er så vant til å formidle Rowling med Harry Potter først og fremst og deretter forfsatterskap. Det er merkelig det. Boken er en voksenroman, så kanskje ikke egnet for alle J.K Rowling fans, og er på rundt 480 sider. Alt jeg vet om hva boken boken handler om er at det er merkelige ting som skjer i byen Padford etter at en førti år gammel mann ved navn Barry dør. Jeg er så spent på å vite mer om denne boken! Her er et utdrag som beskriver handlingen i boken kort:

» "When Barry Fairweather dies unexpectedly in his early forties, the little town of Pagford is left in shock. Pagford is, seemingly, an English idyll, with a cobbled market square and an ancient abbey, but whatlies behind the pretty façade is a town at war. Rich at war with poor, teenagers at war with their parents, wives at war with their husbands, teachers at war with their pupils?Pagford is not what it firstseems. And the empty seat left by Barry on the parish council soon becomes the catalyst for the biggest war the town has yet seen. Who will triumph in an election fraught with passion, duplicity andunexpected revelations? Blackly comic, thought-provoking and constantly surprising, The Casual Vacancy is J.K. Rowling?s first novel for adults."

Høres ikke det ganske kult ut? Jeg gleder meg iallefall!

Hva syntes du om boken til J.K Rowling som snart kommer ut?

  Postet: 17.04.2012
 • Klokken: 17:38
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
 • Copyright ©
Kveldsmat

Etter en iskald photoshoot i fjæra, syntes jeg og Tonje det var ekstremt godt med hjemmelaget grøt og kakao med marshmallows til kveldsmat.

Jeg har tatt totalt 251 bilder i dag, noen av dem er disse fra kveldsmaten.Det tar nok noen dager å redigere bildene fra photoshooten, men når det er gjort gleder jeg meg til å vise dere.

Nå sier jeg god natt!

Hva regner du som deilig kveldsmat?

  Postet: 15.04.2012
 • Klokken: 22:15
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
 • Copyright ©
Behind the scenes: Photoshoot

I nesten hele dag har jeg holdt på med bloggen, selv om dere ikke har sett noe fra meg. Jeg og Tonje har nemlig forberedt oss til en photoshoot. Photoshooten skal være av oss, sånn at jeg har bilder til header og litt sånt. I tillegg er det fint med noen bilder av en selv som vi kan bruke i konfirmasjonssammenheng. Blir det et fint bilde kan jeg bruke det på kaka for eksempel. Så omtrent alt vi har gjor ti dag er å finne klær, sminke hverandre og krølle hår. Her er noen bilder mens vi holdt på.Utrolig mange bilder, men er litt lei av kollasjene, det blir så mange i lengden. 

Vi skal ta bildene om en liten stund, men Tonje måtte hjem for å spise. Gleder meg virkelig til å vise dere bildene, og håper de blir bra!

Har du hatt photoshoot noen gang?

  Postet: 15.04.2012
 • Klokken: 17:06
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
Grey leopard

Vært på City Nord med Tonje i hele dag, kafèbesøk og shopping på en lørdag er faktisk ikke så ille! Også var det fondy til middag, hvilket er utrolig godt. Men det beste er likevel, I DAG ÅPNET POTTERMORE!  Jeg svever i skyene. 

Solbriler 59.90 på H&M Neglelakk 39 ca. på Gina Tricot

Elsker de nye solbrillene, de er så utrolig kule! Også var de billige og. Har også ønsket meg en helt enkel, grå neglelakk lenge (jeg elsker jo neglelakk!) og fant denne superfine på Gina Tricot.

Nå er jeg stappmett etter en deilig middag og skal nok bruke resten av kvelden på Pottermore.com, dere får ha en finfin lørdag om dere ikke hører fra meg.

Har du ventet lenge på Pottermore?

  Postet: 14.04.2012
 • Klokken: 21:18
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
FIVE THINGS

Fem ting du ikke visste om meg! Jeg syntes det er ganske morsomt å lese om slikt på blogger jeg følger med på, og tenkte jeg kunne ha det selv. Det er ikke så finurlige ting jeg nevner, men det er helt klart noe du ikke vet om meg, kanskje til og med noe for mine beste venner som leser bloggen min.

 

Ett av bildene jeg tok i dag, hva syntes du?

1. Jeg samler på poser. Nesten iallefall, siden jeg har skilte foreldre så må jeg flytte frem og tilbake hver uke, og siden jeg ikke er så flink til å pakke ryddig og fint i de to bagene jeg har, så dytter jeg alt ned i forskjellige poser! Så har vel en 15 poser på rommet, og noen flytter jeg frem og tilbake hver uke. Sært, sant?

2. Jeg snakker til meg selv på engelsk. Alle snakker til seg selv, men når jeg gjør det, så snakker jeg engelsk. Jeg er rar sånsett.

3. Jeg hater små vinduer. Det er litt merkelig, men jeg hater små vinduer, eller vinduer som er mindre en "normal størrelse". Og i tillegg har jeg rom i kjelleren både hos mamma OG pappa. Vet dere hva det betyr? Jepp, små vinduer på begge rommene.

4. Når jeg leser noe på pcen, markerer jeg alltid det jeg leser. Særlig når jeg leser bøker eller fanfics, så markerer jeg det jeg leser, som er utrolig teit, egentlig. For ting blir jo ikke enklere å lese om det er hvit skrift og blå bakgrunn?

5. Jeg ville gjort nesten alt for å dra på en Taylor Swift konsert. Jeg liker mange artister, jeg gjør det. Og har mange favoritter, blandt dem er Taylor Swift. Men er det noen av disse jeg virkelig ville dratt på konsert til er det Taylor Swift, det ville vært en drøm som blir oppfylt. Det er en av mine mange ønsker, å dra på en Taylor Swift konsert.

Fortell meg fem ting ved deg selv som jeg ikke vet! :)

  Postet: 13.04.2012
 • Klokken: 22:59
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 10
 • Copyright ©
En vårlig solskinnsdag

Sola skinte da jeg gikk tur med Molly rett etter skolen og det løftet virkelig humøret. Tok heldigvis med kameraet, og kunne ikke vært mer glad for det. For da jeg gikk nedover veien og sparket bort småstein med støvlene mine underveis og knipset bilder over alt, så så jeg noe virkelig fantastisk i en av hagene jeg gikk forbi. Nemlig den første vårblomsten jeg har sett i hele år, krokkus. Krokkus har vært min favorittblomst i mange år, helt siden jeg så den i hagen vår og satt ved siden av blomsten i nesten en time før jeg måtte gå inn. Jeg finner så mye glede og inspirasjon i den enkle blomsten at det er nesten ubeskrivelig. Selv om krokkus ikke egentlig er en spesielt fin blomst, det er mange langt vakrere typer blomstrer ute i verden, så gir fremdeles denne blomsten meg mest glede og gode minner. Også er den det fantastiske tegnet på at det snart er vår, for i morgen er jo tross alt den offisielle første vårdag.Det er fint å tenke på.

 

Er ikke disse blomsterne bare yndige?

Molly når hun går tur med det røde båndet sitt..

Ble fornøyd med fokuset på de to siste bildene ettersom jeg bare har brukt helt vanlig linse og ikke macro..

Hva syntes du om bildene? Hva er din favorittblomst?

  Postet: 13.04.2012
 • Klokken: 17:35
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
Min drømmejobb

Jeg er ei jente med ambisjoner. Jeg er virkelig det, og har alltid vært det, kommer nok også alltid til å være det. Da jeg var veldig liten skulle jeg bli prinsesse, naturligvis. Men like etter det startet det seriøst. Fra jeg var omtrent like liten som det visste jeg at jeg skulle bli noe som jobbet innenfor et eller annet med bøker. Lenge ønsket jeg å jobbe som en som leser inn lydbøker, for jeg tenkte som så at "da får jeg lese bøker hver dag og hele arbeidsdagen". Men dessverre skuffet det en del da jeg skjønte at man strengt talt ikke kunne ha det som jobb hver dag, da ender man på gata fra økonomiproblemer. Men det var en god tanke, likevel. I fjerdeklassen på barneskolen bestemte jeg meg helt, jeg skulle bli forfatter. Og det tviholder jeg på fremdeles. Jeg har ikke skrevet noen bok før, og heller ikke noen ekstremt lang novelle eller historie, men jeg vil nok si at for meg er ikke det noe problem. Jeg tror at alle som elsker å skrive og som har fantasi så det holder kan klare det de vil. Jeg har aldri vært spesielt optimistisk, men jeg har store drømmer. Nå i det siste har jeg virkelig staket ut kursen jeg gjerne vil gå. Om alt går etter planen sitter jeg om femten år som journalist i et magasin som Elle eller Henne og skriver om reiser, opplevelser, klær og mote og har nettopp gitt ut en bok, historien jeg alt har i hodet nå. Det ville vært helt fantastisk. Så dermed er det det jeg jobber for i nuet, så får veien går som den går, forhåpenligvis ikke så krunglete.

Hva drømmer du om å bli når du får deg jobb, eller hva ønsket du da du selv var ung (om du alt har jobb og er utdannet)?

  Postet: 12.04.2012
 • Klokken: 21:50
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
 • Copyright ©
I see sparks fly

 Fikk besøk av bestevenne mine etter skolen, tok en kopp te og pratet helt til de plutselig alt skulle vært hjemme. Tiden flyr når man har det koselig, sånn har det vært i hele dag! Det har vært masse besøk her i hele dag, middagsbesøk av foreldrene til Terje og for litt siden hadde vi kaffebesøk av gamlenaboene fra leiligheten. Det var helt perfekt, fordi det var varme vafler med is og brus. Herlig! Det burde virkelig vært påbudt med kaffebesøk i alle fall en gang i uka, syntes jeg!

Resten av dagen skal jeg bare gjøre litt skolearbeid, lekser og litt lesing til litteratursamtale og slappe av med boka mi, er virkelig deilig og lese på en kald torsdagsettermiddag. Har jobbet kjempelenge med ny header til et nytt design, gleder meg veldig mye til å vise dere, for jeg tror det blir fint, skal bare redigere enda litt mer. Blir bare aldri fornøyd med header, og det er veldig irriterende! 

Margrethe og Tonje, de burde helt klart bli fotomodeller, eller hva syntes du? Disse folkene hadde jeg på besøk i dag, i tilleg til at Nora stakk innom en liten tur for en kopp te men forsvant igjen like fort. 

Ha en fin torsdag videre!

Hva var det beste som skjedde deg denne torsdagen? Fortell :)

 

  Postet: 12.04.2012
 • Klokken: 19:39
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
 • Copyright ©
5 TIPS TIL ET SUNT HÅR, UTEN PRODUKTER!

Er du en av de som ønkser tips til håret, men er lei av at omtrent alle tipsene bare inneholder dyre produkter man må bruke? Jeg er en av de, som syntes det er teit at hvert bidige tips til hårpleie absolutt skal handle om dyre sjampoer, håroljer og kurer som fort passerer tusenlappen. Så jeg har skrevet ned noen tips fra eget hode om egne erfaringer og hva som er bra for håret, og det beste er at det ikke trengs noen produkter i det hele tatt!

1.  Bytt annenhver natt med flette i håret. Å ha håret samlet beskytter det fra å bli slitt ved at det blir dratt frem og tilbake på puten. Men om man har håret samlet hver natt kan også det slite. Så annenhver natt!

Tumblr_lwz7wwrpal1qh9ojko1_500_large

2. Bytte mellom børster. Det er veldig bra å børste håret ofte, men mest for hodebunnen. Så børst håret så ofte som mulig, men bruk en børste med plastikktagger ved hodebunnen og en naturbørste (børste med hår) for tuppene. Eller du kan bruke en combobørste med både plastikktagger og "hår".

Tumblr_lgrdf3gn7j1qbj9vvo1_500_large

3. Masser hodebunnen ofte. Hver gang du dusjer så masser sjampoen godt inn. Dette rengjør bedre og det stimulerer hodebunnen slik at håret vokser raskere.

Tumblr_lrvjzfsqxs1qavym5o1_500_large

4. Skyll hele håret med så kaldt vann som mulig etter hver gang du har dusjet. Som dere sikkert har lest så lukker det skjellagene, men det er også veldig bra ettersom varmt vann egentlig skader både hud og hår og kaldt vann er bedre. Det stimulerer blodsirkulasjonen i hodebunnen og håret vokser raskere.

Tumblr_lfg2k6i5sh1qz7t0xo1_500_large

5. Ikke gre håret når det er vått, for alt i verden. Vått hår har ingen elastisitet (ikke mulig å trekke det ut) så om du drar børsten brutalt gjennom håret vill ikke håret følge etter børsten som tørt hår gjør. Det vil bli dratt ut og man mister hårstrå og håret slites.

Tumblr_lr5w0gntc71qa5045o1_500_large

Følger du noen av disse tipsene allerede? Hva syntes du om tipsene?

  Postet: 11.04.2012
 • Klokken: 16:37
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 17
 • Copyright ©
Vagabond

I dag fikk jeg meg nye sko, som jeg allerede har blitt kjempe glade i. Jeg trengte noen nye vårsko, ettersom fjorårets ble revet opp og ødelagt da jeg datt på sykkelen. Og disse nye skoene er virkelig fine, jeg gleder meg sånn til snøen smelter for godt og solen kan skinne litt, for da kan jeg endelig bruke dem, og kanskje legge fra meg dynjakken, det ville vært fint! Skoene er i skinn, med noen utrolig kule lisser som også er noe slags skinn. Det som er så bra med skoene, er at det er strikk på sidene, så det er enkelt å bare tre dem på seg så sitter de godt. Og de er veldig gode å gå i. 

Hadde en fin bytur med Sølvi da vi kjøpte skoene, gikk innom alle klesbutikkene og skobutikkene jeg kunne tenke meg, men fant ikke noe annet fint en disse skoene og en dekkstift jeg hadde planlagt å kjøpe fra før av. Men en vellykket bytur, med andre ord.

Og nå skal jeg fortelle dere en hemmelighet: De ser endas finere ut på føttene!

Merke: Vagabond Pris: 799

Hva syntes du om skoene?

  Postet: 10.04.2012
 • Klokken: 19:18
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
 • Copyright ©
God morgen Norge

Dette er sånn jeg starter dagen min. Først leser jeg en del kapitler i boken min i senga, for så å dra opp i sofaen og lese i flere blader og magasiner. Så er det naturligvis blogging.

Om litt drar jeg til byen for å kjøpe bordkort og bordpynt til konfirmasjonen, og senere skal jeg også se på vårsko til den tiden når snøen forhåpentligvis går bort. I kveld er det selfølgelig siste episode av frustrerte fruer, kan ikke tro at frustrerte fruer er ferdig for godt! Men jeg får vel bare se alle sesongene på nytt i etterkant, hehe.

 

Hva gjør du om morgene?

  Postet: 10.04.2012
 • Klokken: 11:28
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
På tur i vinterlandskap

Siden det er helligdag og ingen butikker eller lignende er åpen bestemte vi oss for å gå ut på tur. Så i formidag dro jeg, Morten, pappa og Sølvi ut på tur og gikk til keiservarden. Men selv om våren "liksom" skal være her snart, så kan man jo se at her i nord er det fremdeles vinter. Dette er bilder jeg tok i dag:

Da vi kom til toppen var det ubeskrivelig sterk vind, og mye av den. Jeg lente meg fremover og prøvde å falle, men det var simpelthen umulig, vinden holdt meg oppe! Men det var en morsom følelse, hadde det ikke vært for vinden som pisket meg i ansikte og gjorde det umulig å se noe som helst.Har dere vår eller vinter hos dere?

  Postet: 09.04.2012
 • Klokken: 17:00
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
 • Copyright ©
Påska i punkter og bilder

Første del av påska:

- På hytta med mamma, Terje, Nora og lillebror

- Mange skiturer på fjellet og i løype med grilling og kakao

-  Herlige frokoster om morgenene i hytta

- Lese koselige artikler, om mote, hår og annet i blader som Elle, Woman og KK

- Sene kvelder med påskekrim på tv-skjermen

- Boblebad nesten hver kveld

 

Andre del av påska:- Fremdeles på hytta, men nå med pappa, lillebror Morten og besteste Tonje

- På slalomski i bakken

- Enda flere magasiner og blader, leser om blogging i Det Nye og savner blogging sårt

- Morsomme filmer på tv'n

- Boblebad hver kveld

- Spille masse Sims 3, side om side med Tonje

 

Har hatt "the best easter", noen gang. Har kost meg så mye at det nesten er kriminelt, og det angrer jeg ikke på. Det beste er at jeg har kunnet være med noen av mine beste venner og familien min samtidig, og ikke minst gjort noe av det jeg liker best her i verden. Så alt i alt, 100% perfekt påske!

Hva har du gjort i påska?

  Postet: 09.04.2012
 • Klokken: 12:43
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0
 • Copyright ©
Two years now

I går, den syvende april, kunne jeg ha sagt til meg selv at "jeg har blogget fast i to år", for det har jeg. I går ble bloggen min to år gammel, hvor jeg har blogget sammenhengende. I starte skrev jeg naturligvis mye færre blogginnlegg, og det har blitt mer og mer etterhvert. Jeg kan nesten ikke tro det selv, to år!? Det føles ut som et halvår, men det er kanskje fordi det var omtrent da folk begynte og lese bloggen min, så jeg virkelig føler meg som en "blogger", og det er virkelig en vidunderlig følelse. Jeg er en blogger, og jeg eier bloggen Lilyls.blogg.no. Jeg kan jo fortelle dere den lille historien om starten av min blogg.

Den 7 april i 2010 nøyaktig klokken 17:24 trykte jeg ned knappen for å lage bloggen. Jeg hadde lenge grublet på tittelen til bloggen, for egentlig skulle den hete Lilys.blogg.no, som i "Lilys blogg" eller Lily sin blogg, min blogg. Men da det ikke gikk la jeg til en ekstra bokstav, så det ble et eget lite, finurlig ord, nemlig Lilyls. Og det er da navnet på bloggen min, som jeg har drevet i to år. Da jeg startet bloggen var det en hemmelig blogg. Jeg fortalte ingen om den, og skrev ingen "personlige" innlegg. Jeg la ut historier og skildringer, noen bilder og litt småting. Det var virkelig ingen vanlig hverdagsblogg. Men med tiden har den flyttet seg i litt andre rettninger, noe jeg er glad for!
Og nå, etter to år, er det jo fint og tenke at man kanskje kan forbedre noe. Så hva syntes du om bloggen min? Eller jeg kan kanskje omformulere spørsmålet litt... Hva ønsker du å lese om på bloggen min, og hva syntes du burde forbedres på det jeg alt skriver daglig (utenom ferie eller på reise)?

Send inn forslag til hva som helst, hva skal jeg skrive om, hvilke bilder vil du se, hvilke tema skal jeg ta for meg? Alt mulig. Ønsker dere å lese historier eller skildringer, eller om hverdagen min, vil dere se flere bilder eller skal jeg skrive om forskjellige temaer og det som intresserer meg? Jeg vil jo naturligvis gjøre det jeg ønsker og føler for, men har dere ønsker eller tips lytter jeg til det!

Tusen takk for alle kommentarer jeg noen gang har fått, og jeg vil si tusen hjertelig takk til dere som leser bloggen min, det gjør dette så uendelig mye mer fantastisk og drive med.

Har du tips til forbedring av bloggen?

  Postet: 08.04.2012
 • Klokken: 23:04
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 15
 • Copyright ©
På hytta i påska - første oppdatering!

Endelig! Jeg har prøvd å få inn internett over alt, på mobilen med 3G nett og på datamaskinenmed to forskjellige bærbare nett, men det har altså vært helt umulig. Men endelig, nå som jeg sitter på kafeen ved siden av slalombakken klarte jeg endelig og logge meg inn på bloggapplikasjonen.

Påska har vært helt fantastisk, kunne ikke spurt om noe mer. Har gjort alt som står i "oppskriften" for en real påskeferie, både spist masse god mat, sett på koselig familietv men også spennende påskekrim, vært på skitur med herlig solskinn og vært i slalombakken. Akkurat nå er jeg på hyttetur med bruttern, pappa og Tonje, men jeg har også vært med med mamma, Terje og søte Nora. Så alt i alt har påska vært perfekt, bortsett fra minuset at jeg ikke kan blogge. Ha en fin påskefri videre!

  Postet: 06.04.2012
 • Klokken: 14:32
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 5
 • Copyright ©
God dag, kveld, natt eller morgen, kommer an på når du leser. Jeg er ei jente på 15 år som elsker å skrive, tar notater dagen lang og skriver lister, liker å ta bilder og ser et motiv over alt, kan sitte på datamaskinen en hel dag i strekk, skulle ønske jeg bodde litt utenfor London i et stort hvitt hus med utrolig stor hage og en liten landsby rundt (med en kirkegård rett i nærheten), og jeg har denne bloggen fordi jeg vil skrive og ta bilder og trenger et sted å ha det, sånn at det gir mening det jeg driver med. Jeg elsker å logge på hver dag og skrive, og håper du vil like å lese.

Blogger jeg leserSøk i bloggen

hits