Har bloggingen tatt overhånd?

Blogger har alltid vært på nettet, i alle forskjellige former. Men for fem år siden braket denne bloggverdenen frem. Folk i alle aldre blogger, og de blogger om hva som helst. Ordet blogg kommer fra det engelske web-log, som betyr at det er logg på nettet, og blogg ble forkortelsen. En blogg er en form for digital dagbok, men man skriver til alle som vil lese og det blir gjerne et hakk mindre personlig. Det er ekstremt mange i hele verden som blogger, og også ekstremt mange som leser blogger.

Img_3824l_175962360_large 

I det siste har det tatt en drastisk økning i bloggere i Norge, og de nye bloggerne er ungdommer. De fleste bloggerne i Norge er jenter fra 13 til 17 års alderen, som har en egen nettside hvor de skriver hver dag eller sjeldnere om sminke, venner, klær og skole. I følge Thomas Moen, en voksen blogger, er disse jentene rosabloggere, dette forklarer han med:

"En jente i relativt ung alder som bruker bloggen sin til å fortelle verden hva hun har på seg, hva slags sminke hun foretrekker samt hvor kjedelig skolen er, da kun dette og ingenting annet."


- Thomas Moen (http://thomasmoen.com)

Tumblr_lymivty3fi1qieq9mo1_500_large 

Bloggplattformen Blogg.no gir ungdommer og voksne muligheten til å lage en blogg gratis hos dem, hvor du velger navnet på bloggen din, og du får en helt gratis nettside med navnet ditt og blogg.no bak. I følge Blogg.no sin nettside er tallet på blogger som er opprettet på denne siden rundt 1.000.000 blogger og rundt 50.000 av disse oppdateres hver uke. I følge Thomas Moen, gründeren bak bloggplattformen iPublish.no er 70% av norske bloggere rosabloggere. Men er det skadelig for unge jenter å utlevere seg selv på denne måten? Eller er blogging en fin fritidssyssel som bare bringer godt. I denne artikkelen drøftes det om bloggingen til unge jenter er en positiv eller negativ hobby på fritiden.

Tumblr_lymj5skqhh1qieq9mo1_500_large


Unge jenter som blogger, skriver i mange tilfeller om hår, sminke og klær. Men titt og ofte kommer det også innlegg om dypere temaer, tabulagte temaer og viktige tekster i alle former. Hvem som helst kan komme inn å kommentere på det bloggeren har skrevet, og bloggeren får tilbakemelding på språk og skriveferdigheter. Det er veldig positivt, da det er som en flere små norsktimer hvor personen alltid får tilbakemeldinger, og i tillegg gjør de det for moro, og ikke fordi de må. Men på den andre siden mister man en del av selvtilliten om man stadig skriver tekster man er fornøyd med, men det ofte kommer inn dårlige kommentarer eller svar om at det aldri er godt nok. Mange unge jenter, og gutter for den saks skyld har kommet ut av bloggverden med bare dårlige minner.

6758989419_3e0ba4454c_b_large

Likevel lærer man mer om hvordan man skal presentere seg selv, og en blogger er kanskje mer bevisst på ens gode og dårligere egenskaper enn en som ikke blogger. Å presentere seg selv i offentligheten er noe man lærer av seg selv, og det går over tid. Man lærer ikke dette i barnehagen og heller ikke på barneskolen. Via en blogg er det sannsynlig at man lærer hvilke sider av en selv man burde dele og hvilke man heller burde holde for seg selv. Men andre mener at mange unge jenter lyver om seg selv for å virke bedre. De skriver usanne ting om seg selv og presenteres seg selv på en annerledes måte for å virke smartere, penere og bedre. Slik at også de kan være like gode som "de populære" eller toppbloggerne, altså de mest leste bloggene. Og dette fører ingen vei. Er det bra at unge jenter skriver ting om seg selv på nettet som er usanne, og lærer seg selv at man ikke er god nok som man er? Nei, og sånn sett er blogging en farlig fritidssyssel, og kan føre til mye vondt for den det gjelder.

 Tumblr_ly626yv6pj1r6f0j5o1_500_large


De fleste aktive bloggere bruker flere timer hver dag på å skrive egne innlegg, for også å svare på kommentarer, skrive kommentarer til andre og lese andres blogger. Er dette velbrukt tid? Et argument for er at disse bloggerne utvikler språket sitt, lærer å føre gode samtaler med andre og de får også fortalt om sine egne meninger på en ordentlig måte og blir mer kjent med seg selv og andre. Et argument mot er at blogging er en svært avhengighetsskapende hobby. Og for mange blir bloggingen det enste de har, og de klarer til slutt ikke å formulere seg og snakke åpent om de tingene de liker og interesserer seg for i like stor grad som på bloggen.

Tumblr_lyc02ionso1r4d517o1_500_large 

Via en blogg kan helt vanlige mennesker få muligheten til å dele sine tanker med resten av verden, få sjansen til å bli lest og vurdert. Det er en veldig positiv ting, men når man mister muligheten til å gjøre dette utenfor dataskjermen kan man jo lure på om bloggingen har tatt litt overhånd. Det er også en kjent fakta at kjente bloggere tjener penger på reklame og sponsing på sin blogg, og dette har vært en god ting i alle år. Men nå har bloggingen gått fra en fantastisk måte å uttrykke seg på til et sted hvor bloggere provoserer så mye som mulig og strever etter å bli sett slik at de kan tjene penger på det.

4_large 

Så blogging har blitt veldig kjent de siste to årene, spesielt blant ungdommen. Blant unge jenter sprer det seg som ild i tørt gress, og man kan spørre hvilken som helst jente og det er stor sjanse for at hun har blogg eller har prøvd det, opptil flere ganger kanskje. En person som eier en blogg, og det er noen som leser bloggen, er med en gang en del av et bloggsamfunn. Men jeg, og mange andre, har spurt spørsmålet. Er det virkelig bra at så mange unge jenter blogger? Og om det er greit at de blogger om det de gjør.

Art-notebook-notes-pencil-photography-favim.com-245343_large


I denne artikkelen har jeg fått frem flere argumenter for og i mot, og så langt vipper det begge veier. Kanskje en dag er denne bloggertrenden sluknet og noen vil komme ut av bloggingen etter å ha lært noe mens andre vil komme ut med dårlige opplevelser. Jeg tror at blogging kan være en fantastisk måte å lære seg og skrive godt og å dele sine tanker og få tilbakemeldinger. Men så får det være opp til den enkelte å passe på og holde det som er personlig inne, og dele det som er fornuftig. Dette med unge jenters blogging er et heftig diskusjonstema, og det kommer nok til å bli drøftet og diskutert om i lange tider fremover.


Kilder:


http://thomasmoen.com/rosabloggere/

(27.01.2012)


http://faq.blogg.no/?side=omoss

(31.01.2012)

Er du enig? Hva syntes du? Likte du artikkelen?

Jeg vil veldig gjerne ha tilbakemeldinger, så skriv til tastaturet brenner, er du snill!!

  Postet: 31.01.2012
 • Klokken: 17:15
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 6
 • Copyright ©
Jeg savner

 

Jeg savner sommeren

Jeg savner bestemor, har ikke sett henne på en stund

Jeg savner å lese en skikkelig god bok jeg bare fordyper meg helt i, Ringenes Herre er bare ikke en sånn bok

Jeg savner å spise jorbær med fløte og sukker

Jeg savner å gå barbent

Jeg savner å ha noen å prate med Harry Potter om

Jeg savner å tenke på Lyra og Will, og Snape og Lily, og Ron og Hermine, og Dumbledore og alle de andre

Jeg savner å si trylleformler, det gir bare ikke samme effekt å hviske de ut i tomme lufta når man er helt alene

Jeg savner å smake sjokolade, alt med sjokoladesmak

Men mest av alt..

Jeg savner Lyra, og når hun bodde her


(Bilde: Flicr | linket)

Hva savner du?

  Postet: 31.01.2012
 • Klokken: 15:44
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
 • Copyright ©
The Boys Who

Er det bare meg, eller kan dere kjenne dere igjen i at dette er noe dere også tenker? Drømmegutten beskrevet med vakre bilder, det er det det er  


Bilder fra:  theboyswho.tumblr.com  Kollasj av: Lilyls.blogg.no

Hva syntes du?

  Postet: 30.01.2012
 • Klokken: 17:37
 • Kategori: Inspirasjon
 • Kommentarer: 2
 • Copyright ©
INNKJØP

Dette er innkjøpene mine fra i går.

1. Blå jeans fra bikbok. Men da jeg prøvde disse i morges passet de ikke så bra alikevel, så jeg må nok levere dem tilbake. 299 kr,-

2. Sunsilk Minerals hårkur. ca 75,-

3. Vaseline Intensive Care Day Cream. Har planlagt å kjøpe en ansiktskrem lenge, og gikk for denne. Ca 70,-

Hva syntes du om innkjøpet?

 

  Postet: 29.01.2012
 • Klokken: 15:15
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
HERLIG DAG

Denne dagen har vært så fantastisk herlig. Har vært i byen i fem flotte timer, kjøpt meg masse fint, tømt lommeboken. Jeg har bare kost meg så masse med to kjempegode venner og det er sånne dager som gjør at man er ekstra glad for at man lever!

Det startet med at jeg sto opp til ringeklokken, men følte meg pigg og uthvilt. Jeg daffet rundt i pysjen en liten stund og spiste risengrynsgrøt til frokost men jeg leste det nyeste KK vi fikk i posten.

Etter det hoppet jeg i dusjen, og mens håret tørket trippet jeg litt rund ti huset og tok bilder. Og det blir det blogging av.

Det var så fint et sollys i morges, og jeg prøvde å få frem det i bildene.

Etter å ha tatt bilder, sminket meg og greid igjennom håret pakket jeg bare veksen min og sprang til bussholdeplassen i full hast. Så møtte jeg Tonje og Margrethe og vi har vandret rund ti byen, kjøpt masse fint og tilbrangt to og en halv time på cafe med god mat! Høres ikke det ut som en fantatsisk dag?Med den nye vesken, som jeg elsker. En kopi av den kjente mulberry vesken. J'adore <3

Hva syntes du om bildene? Hva har du gjort i dag?

  Postet: 28.01.2012
 • Klokken: 18:51
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
 • Copyright ©
Joyful Evening

I dag dro jeg til mamma og spiste middag. Vi fikk middagsbesøk av venninnen hennes Rasa, en utrolig hyggelig dame som jeg alltid beundrer for hennes vakre klesstil. Jeg har gjort en hel del i dag, vært innom frisøren og fikset rødskjæret i håret, gått lang tur med Molly, vært innom bohus, og masse mer, og da er det fint å avslutte dagen med en koselig middag og is etterpå. Jeg har tatt masse bilder, for en gangs skyld, og håper dere syntes det er en god ting!


Første månebildet jeg har lagt ut på bloggen, jeg er nok ikke så flink på det enda..

Jeg virkelig elsker dette bildet. Se den herlige, fargerike genseren til rasa, hennes sprudlende røde armånd og vakre ring..

Herlige roser vi hadde på bordet..Vanilje is med bringebærkompott..Rasa sin fantastiske, grønne veske. Jeg må igjen si at jeg beundrer stilen hennes!Og når man er to er det ofte vanskelig å ta bilde, særlig når man hopper rundt og tuller..

Hvordan var din kveld? Hva syntes du om bildene?

 

  Postet: 27.01.2012
 • Klokken: 23:45
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
Cinemagraphs

I just love them so much 

Cab-window-429_large

Light-moving-with-air-cinemagraph_large

Jamie4_large

Tumblr_lp3xse3zwm1qzcq51o1_r2_500_large

Cinemagraph-leaves-moving-with-cycle_large

Tumblr_lrddbg8uqe1qzcq51o1_r3_500_large

Tumblr_lnnxhqc20a1qzcq51o1_500_large

Chelsea-hotel-traffic_large

Jacksonfintercinemagraph_large

Hvilket likte du best?

  Postet: 27.01.2012
 • Klokken: 16:22
 • Kategori: Inspirasjon
 • Kommentarer: 3
 • Copyright ©
Math, just creating problems

Læreren hjelper oss med problemer vi ikke hadde hatt uten han. True story, bro.

Alt jeg har gjort i dag er mattelekse og pianospilling. Prøver å lære meg Safe and Sound på piano, ikke det enkelste i verden. Men noe som er enda vanskeligere er mattelekser. Så ufattelig vanskelig også. Og det går så ekstremt sakte at det ofte føles ut som at jeg blir pint til døde, eller enda værre, evig eksisterende mattelekse. Jeg hater veldig få ting. Jeg hater krig, drap og sånt, men jeg hater også matte, helt utrolig mye.


Et mørkt bilde, det symboliserer sinnet mitt når jeg gjør matte.

Ellers--

Pannakake til kveldsmat med herlig blåbærsyltetøy...

Skal lese Ringenes Herre på sengen, håper å få lest i alle fall et kapittel før jeg sovner..

Hva er det faget du liker minst?

  Postet: 26.01.2012
 • Klokken: 19:49
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
 • Copyright ©
AKKURAT NÅ

Hører jeg på den lille hunden min, Doffen, som slafser i seg mat og tripper rundt på gulvet

Spiser jeg ingenting, men har fremdeles smaken av spagetthi bolognese som vi for litt siden hadde til middag

Drikker jeg ingenting, jeg drikker veldig sjeldent. Sist jeg drakk var et glass vann for å ta medisinen (for betennelsen, vet dere)

629107-8-1318352740481_large

Tenker jeg på fremtiden, og på hva jeg skal bli

Gleder jeg meg til jeg skal på loppemarked i dag, og lete etter en stor og god lesestol

Tumblr_lxqx72owrn1qezs3ro1_500_large

Savner jeg venninnen min som flyttet til Oslo, og alle de lange, fine samtalene våre

Smiler jeg av mørket utenfor, og den lille stripen med det vakre blåe i horisonten. Og av at jeg er her, akkurat nå, og føler meg avslappet, varm og ikke minst mett.

Gruer jeg meg til å måtte gjøre matteleksen, ettersom jeg har så uendelig mye igjen

13688_1_other_wallpapers_math_classroom_large

Hva gjør du AKKURAT NÅ?

  Postet: 25.01.2012
 • Klokken: 16:56
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4
 • Copyright ©
I have dyed my hair

Hva mer kan jeg skrive? Etter nesten tre timer hos frisøren kom jeg tilbake med et (om jeg får si det selv) vakker, brunt hår og en noenlunde ny frisyre, iallefall fornyet!

Og som dere vet er det Tirsdag, og da er det Frustrerte Fruer, i tillegg har vi en prøve i morgen så jeg må øve litt. Dessverre blir det færre lange blogginnlegg fremover, siden jeg har fått en betennelse i hånden og da burde jeg ikke trykke så mye på tastaturet. Tenkte jeg bare skulle skrive det, selv om det ikke er så veldig viktig.

Ha en fin ettermiddag!

Hva syntes du om hårfargen min?

  Postet: 24.01.2012
 • Klokken: 18:42
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4
 • Copyright ©
Type Like A Girl

Vi elsker alle tumblr, i alle fall de fleste tumblr. Jeg kom over en i går som bare er helt fantastisk. Jenta som driver den lager bilder av hverdagsting som jenter tenker eller gjør i hverdagen, og det er ganske enkelt helt genialt. I tilleg er det mange sprakende farger, som skaper liv i denne grå og kjedelige mandagen!

Disse bildene hadde jeg egentlig lagt inn og laget et innlegg om i går kveld, og jeg hadde nesten alt klart. Men siden datamaskinen min nettopp er kommet fra verksted, god som ny, må jo absolutt windows komme med alle oppdateringene. Og denne kom jo da midt i arbeidet mitt og ødela alt. Men jeg gjorde bare det på nytt igjen, så kommer det heller i dag. Kos dere!

Thanks to Ashley for the submission/idea!

Thanks to yesterdaywewereinlove for the submission/idea!

Thanks to iamwearingyourglasses for the submission/idea!

Thanks to smile-like-ur-in-love for the submission/idea!

Thanks to justliveyalifeohhh for the submission/idea!

Thanks to thatsanoddlittlebird for the submission/idea!

Thanks to sassynerdprincess281blog for the submission/idea!

Thanks to foreverr-youngxo for the submission/idea!

Thanks to flamestoembers- for the submission/idea!

 

DISCLAIMER || Alle rettigheter tilhører:

 

 

Jeg for min del kan kjenne meg igjen i ALLE disse, og det er nok derfor jeg valgte akkurat disse bildene. Sjekk ut Typelikeagirl.tumblr.com for flere bilder!

Kan du kjenne deg igjen?

 

  Postet: 23.01.2012
 • Klokken: 17:02
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4
 • Copyright ©
Save The World Tonight

Det best beskrivende ordet for denne dagen er; lang. Føles ut som om det er flere dager siden jeg stod opp i morges og dro til kirken. Vi skulle være der fra ti over ti til seks i kveld, og det meste av dagen var bare så utrolig kjedelig at jeg trodde jeg skulle dø. Heldigvis bedret det seg veldig mot slutten, da vi hadde fotokurs, så en personlig film om global oppvarming, Afrika og Ten Sing Norway. Og vi hørte på deres versjon av "Save The World Tonight", så utrolig vakkert. Og i noen øyeblikk føltes det ut som om alle brikkene bare falt tilbake på plass, herlig.

Looks like an endless city, doesn't it?
Hva syntes du om bildene?

  Postet: 21.01.2012
 • Klokken: 20:34
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 5
 • Copyright ©
The Deathly Hallows - Outfit

For en av de største Harry Potter nerdene i verden trenger man den mest nerdete Harry Potter T-skjorten. Det er ok å innrømme at dette bare er helt fantastisk råkult.


Cardigan Cubus // T-skjorte Homemade

Hva syntes du?

  Postet: 20.01.2012
 • Klokken: 17:30
 • Kategori: Klær & Mote
 • Kommentarer: 24
 • Copyright ©
Bad times comes and goes

"Fake smiling for five seconds, feeling like bursting in to tears the next"

- Lily

Melodramatisk sa du? Å jada. Etter en lang dag, dårlige nyheter og bare stress og ting mang gruer seg til i forveien er det lett å ønske man bare kan grave seg ned og sove LENGE. 

Og når man har det sånn er det best og bare låse seg inne på rommet, høre på musikk og kanske på litt sjokolade. Og om noen er så uheldige å komme i nærheten er det ikke overraskende om de får en syrlig kommentar rett om ørene.

Hele denne helgen går til en musikkting som er arrangert av kirken. Jeg har overhodet ikke lyst til å bruke hele helgen min på dette. Men fra fem i ettermiddag til sent i kveld, hele lørdagen og hele søndagen må jeg tilbringe tiden min i en eller annen kirk,e med masse andre ungdommer som heller ikke har lyst til å være der. So much for being positive.

Men iallefall kommer det et utrolig kult (om jeg får si det selv) outfit om en liten stund. Jeg skal bare spise pølse i brød først. Lykke! :)

Hva skal du gjøre i helgen?
  Postet: 20.01.2012
 • Klokken: 14:51
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
 • Copyright ©
Stråler av lys


Det er deilig å kjenne at lyset begynner å komme tilbake. At man faktisk føler man går på skole om dagen og ikke på natten! I gjennom en av dørene på skolen kan man se solskinnet strømme inn, og det er et etterlengtet syn.

  Postet: 20.01.2012
 • Klokken: 12:14
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
Bad Day

You had a bad day
You're taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don't know
You tell me don't lie
You work at a smile and you go for a ride
You had a bad day
The camera don't lie
You're coming back down and you really don't mind
You had a bad day

 

Tumblr_ltoue4hppu1qjcb3jo1_500_large                    (første bilde: weheartit.com andre bilde: laget av meg)

Etter middagen i dag var resten av dagen totalt nedtur. Leksene ble aldri gjort, jeg glemte av tiden til pianotimen og brukte over en halvtime ute på gangen uten å gjøre noe som helst. Enda verre var det når jeg rett og slett ikke klarte å gjøre leksene. Boken ble bare aldri åpnet, selv om jeg satt ved siden av den, helt alene, uten noe å gjøre i TO TIMER. Denne dagen var dårlig. Jeg fikk gjort noe av leksene til slutt, men det ble så dårlig at jeg skjemmes. Og matteleksen? Ikke spør en gang, jeg har ikke kommet halveis.

'Cause I had a bad day..

 

Hvordan var din dag?

  Postet: 19.01.2012
 • Klokken: 22:51
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
 • Copyright ©
A Poem of Yours


Bilde tatt av "Still Pond" - Arkivet  http://www.flickr.com/photos/stillpond92/  (Disclaimer)

You reached me your hand,

But when I took it, it fell

You gave me your warmth,

But also tingles of cold

You shared your words,

But they were all wrong

You showed me your heart,

But the heart told only lies

- Lily

Hva syntes du om diktet?

  Postet: 19.01.2012
 • Klokken: 18:27
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0
 • Copyright ©
Inspirational outfits

Uten data har jeg heller brukt tiden min på lookbook appen på telefonen. Og av det har det kommet mange inspirasjonsbilder! Det er egentlig ganske fint, å våkne om morgenen, gå inn på appen, og etter maks ti minutter vet du hva du skal ha på deg! Smart, eller hva?

Ble du inspirert?

  Postet: 19.01.2012
 • Klokken: 13:15
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0
 • Copyright ©
En god følelse

Når det er så glatt is på veiene at man tripper rundt i fare for å dette, og skolen sliter deg ut med lekser og prøver. Er det godt med en liten pust i bakken. Om så bare ti minutter, eller en halvtime, under dyna, med leselyset over deg og et eller annet godt å lese, som bøker, artikler eller blogger. 

Jeg er så heldig at pappa har lånt bort det trådløse internettet til meg. Så nå kan jeg sitte på internettet når jeg vil, det er en herlig følelse. Så nå skal jeg snart få tatt masse bilder jeg kan legge inn på datamaskinen, ordne en mappe med inspirasjonsbilder på dataen som jeg hadde før og få denne bloggen opp og gå igjen.

Tidlig i ettermiddag var jeg hos Tonje og prøvde å gjøre unna rundt femten oppgaver i engelsk. Da hadde lillesøsteren hennes fått lånt mobilen min, og etterpå ble jeg overrasket med dette innlegget:

"Hei. Nå er jeg hos Tonje og drikker kakao. Lillesøstra hennes er forresten rååå!"

Men det er jo bare koselig, dere kan sjekke ut hennes blogg på Martyel.blogg.no


Bildene er tatt med iPhonen, av Tonje, fra da vi gjorde lekser. Bilder av den nye neglelakken forresten, er den ikke flott? 

Har dere mistet internettet for en lang stund før?

  Postet: 18.01.2012
 • Klokken: 14:58
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
Uten internett

Det har vært utrolig fint å flytte inn i nyhuset, volleyballturneringen var fin, og jeg har masse å blogge om.
MEN;
I nyhuset har vi ikke fått internett, (iPhone blogging utenfor en butikk nå) og vi vet ikke når vi får det. Så i verste fall blir det en hel uke uten internett. Datamaskinen min er iallefall kommet tilbake, men alt er slettet, så det et vanskelig å se lyset i tunellen.
Men dere får ha en fin uke!

Bilde av den nye tapeten i kjellerstuen, flere husbilder kommer!

  Postet: 17.01.2012
 • Klokken: 18:07
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0
 • Copyright ©
Life is like a bus trip

Life is like a bus trip, there's some stops on the way, but it always goes on.

- Lily

Img1433640371_large X_65eb8454_large

Da fikk nettopp bussturen i dag en dypere mening. Hehe. I dag skal jeg kjøre buss i seks timer, har med bok og musikk, og er med mine beste venner, så tror egentlig det skal gå bra! Bussen går til Myre, for vi skal på volleyball turnering. Denne uken har vært ganske grei, og jeg elsker å ha kjære Doffen i huset. Gleder meg til å flytte inn i det nye huset på mandagen.

Men nå drar vi, ha en fin helg!

Spiller du volleyball?

  Postet: 13.01.2012
 • Klokken: 14:46
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
 • Copyright ©
New in - Deborah Lippmann

Som dere vet (de som leser bloggen, eller har sett tidligere innlegg) har jeg ønsket meg en Deborah Lippmann neglelakk som heter Happy Birthday. Og da Sølvi og Pappa var i Oslo var de så veldig snille å kjøpe den til meg. Jeg fikk også en base/top coat, som skal være før og etter negelakken. Så med det samme jeg får tak i neglelakkfjerne og tar bort den fargen jeg har nå, skal jeg bruke den. Jeg gleder meg!

Har du hørt om denne neglelakken? Hva syntes du om den?

  Postet: 12.01.2012
 • Klokken: 19:46
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0
 • Copyright ©
ONLY 608

Det er mye arbeid, å sette inn sanger på en iPhone. Men nå er jeg endelig ferdig, og det er 608 sanger på telefonen. Halvparten av dem har jeg aldri hørt før og mest sansynnlig liker jeg de heller ikke. Men så er ikke jeg noe proff, og jeg klarte ikke å bare ta mine egne sanger, og da ble det alle sangene som hele denne datamaskinen inneholder. Men det er nå greit, for finner jeg plutselig ut en dag at "ja, nå vil jeg jammen meg høre på litt Star wars eller Start Trek themes", så har jeg en hel bunke av disse rare sangene på mobilen. Great, or what?


Har du iPhone?

  Postet: 11.01.2012
 • Klokken: 17:45
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4
 • Copyright ©
Snøvær

I dag har det virkelig snødd en hel masse. Våknet opp hos Tonje med snøvær utenfor vinduet, og siden da er det bare fargene hvitt og blått og en hel masse snø som har prydet byen vår.
Så jeg prøvde å ta noen bilder.det ble selvfølgelig litt vanskeligere på veien hjem, for snøfokken sto virkelig og man kunne så vidt se noe. Men nå er det skolefag som står for tur, og i kveld kommer pappa og Sølvi hjem med den søte, lille hunden.

Ha en flott dag!

Har dere snø? Likte du bildene?

  Postet: 11.01.2012
 • Klokken: 14:46
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
When was the last time you did something for the first time?

I dag skal jeg gjøre noe jeg aldri har gjort før. Pappa er i Oslo med Sølvi for å hente hunden vår, de kommer hjem i morgen. I leiligheten vår har vi ingen senger, og i nyhuset er det ikke ferdig oppusset. Hva gjør man da?

Jeg fant en løsning, jeg skal nemlig sove over hos Tonje, noe jeg har gjort minst hundre ganger før, men aldri før en skoledag. Tror det blir en utrolig koselig ettermiddag og kveld. Vi skal se Frustrerte Fruer med Grethe (mest sannsynlig, hehe!) og gjøre lekser. Ikke minst blir det koselig å våkne opp å vite at du kan spise frokost med din beste venn!
Så selv om jeg farter rundt som en taxi i en storby kommer jeg til å ha en fin dag. Ha en fin dag du og, da!

Har du sovet over hos noen dagen før skole?

  Postet: 10.01.2012
 • Klokken: 18:54
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
Clockwork Prince - Kort bokanmeldelse

Midt i denne rundt-over-alt-på-ett-sekund uken tenkte jeg at jeg kunne roe litt ned med å skrive en bokanmeldelse. Jeg kan også si at mitt bokprosjekt går veldig bra, jeg er på god vei i Ringenes Herre. Men først skal jeg anmelde sist bok jeg leste. Clockwork Prince..

 


Clockwork Prince er den andre boken i trilogien The Infernal Devices, og boken kom ut 6. desember i 2011, altså ganske nylig. Det er fortsettelsen på den spennende historien til Tessa, Will og Jem. Fantasien utfolder seg på en utrolig måte, og forfatteren Cassandra Clare har virkelig skrevet en god bok. I de fleste serier er alltid førsteboken den beste, men i dette tilfellet syntes jeg utrolig nok at andreboken Clockwork Prince er bedre. Historien er spennende, fylt med overraskelser, koselig og ikke minst fylt med kjærlighet. Og utrolig bra scener hvor man enten vil vrenge seg i frustrasjon, eller lulle seg inn i et søtt smil. Det er ingen kjedelig kapitler og hele boken er sammensatt på en veldig bra måte.

Terningskast: 6

Sidetall: 528

Forfatter: Cassandra Clare

 Dette står på baksiden av boken, og for meg forklarer det en hel del:

"Tessa finds her heart drawn more and more to Jem, though her longing for Will, despite his dark moods, continues to unsettle her. But something is changing in Will--the wall he has built around himself is crumbling. Could finding the Magister free Will from his secrets and give Tessa the answers about who she is and what she was born to do?"

Dette er traileren hvor skuespillere spiller, også disse skuespillerne er avbildet på coveret som Will i første bok og Jem i andre. Videoen beskriver veldig godt spenningen i boken.

Har du lest Clockwork Angel eller Clocwork Prince?

  Postet: 10.01.2012
 • Klokken: 14:58
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
EN HELT SYK UKE

For en uke. Ja! For en dag, til og med! I dag fikk jeg (og jeg må si det) endelig min etterlengtede iPhone, og jeg er i full gang med å ordne med iTunes og brukere. Jeg gleder meg sånn til å begynne å bruke den nye telefonene min, jeg ruller nesten over meg selv!

Ikke nok med det, resten av uke kommer til å bli helt vill. I dag er det iPhone, på onsdag får vi en hund, på fredagen reiser laget bort på første volleyballturnering i år og på søndag flytter vi faktisk. Det er helt sykt, alt går så utrolig fort, jeg skjønner ikke hvordan jeg skal klare å sove om nettene.

Sølvi har lenge sett inne på nettsidene til hundeomplasseringen Solplassen. Og for en stund siden fant Sølvi en hund som heter Doffen. Og kjære Doffen skal vi nå adoptere. Så på onsdagen kommer Pappa og Sølvi hjem med denne vesle krabaten:

Jeg er allerede forelsket!

Og på søndagen flytter vi til det nye huset, som vi har pusset opp flere uker. I går pakket jeg på plass de siste klærne mine og alle bøkene, så snart er også jeg flytteklar. 

Slik så kjelleren ut slik de forrige eierne hadde det. Og om en uke eller så, skal dere få se bilde av hvordan rommet mitt ser ut nå. Det må bare bli ferdig innredet. Gled dere til før og etter bilder!

Men nå skal jeg fortsette med iPhone-ting. Så får dere ha en flott dag!

Skjer det noe spesielt i ditt liv denne uken?

  Postet: 09.01.2012
 • Klokken: 17:27
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 6
 • Copyright ©
Månedens "I want"

Selv om det ikke er så lenge siden jul, er det likevel koselig å ønske seg ting. Og siden det er en vanlig søndag, er det ikke så mye å gjøre eller tenke på, så da er vel dette like greit.3038385535_1_3_30xylumx_large

1. Nude lipsstick. Helt naturlige, lyse lepper ville vært utrolig vakkert, og jeg har ønsket meg en slik leppestift lenge. Om jeg en dag finner den rette fargen til min hudtone vil jeg bli overlykkelig.

1036089-8-1323002412864_large

1036089-11-1318106983589_large

2. Deborah Lippmann neglelakk. Denne neglelakken er så utrolig fin, jeg elsker den. Vanligvis liker jeg bare helt matte farger, rosa, beige og selfølgelig rød, men denne neglelakken Happy Birthday fra Deborah Lippmann er til å dø for, nesten iallefall.

1777496_4ee46e99f92ea157c5000001_large

Trade-wardrobes-161_large

3. En glitterkjole. SIden før jul har jeg hatt øye for kjoler som er enkle i fasongen men er dekket av glitter. Hadde utrolig lyst til å bruke en slik på nyttårsaften, men det er ikke alltid å bare kjøpe seg en ny kjole. Jeg ville enten hatt en slik kjole i gull eller sort.

Ønsker du deg noe av dette?

 

  Postet: 08.01.2012
 • Klokken: 12:00
 • Kategori: Klær & Mote
 • Kommentarer: 4
 • Copyright ©
Kreative meg - En flom av inspirasjon

Jeg må si det. Jeg elsker å surre rundt på det vide internettet. Alt jeg kommer over, både av sitater, bilder med mening og flotte ting på webbutikker. Det er virkelig herlig.

Dette nydelige bildet har jeg nå satt på ønskelisten. Det er fra epla.no

Produktbilde 

Håper at det kanskje kan pryde veggen på det nye rommet mitt også, dette bildet er også fra epla.no

Produktbilde

Dette bildet av Emma Watson har jeg nå fått skrevet ut hjemme, på fotopapir. Så snart skal jeg henge det fint opp på murveggen på nyrommet mitt. Bildet er fra weheartit.com

Tumblr_lx8csyq5y31qd5k8xo1_500_large

Sammen med det ene forbildet mitt, Emma, har jeg også enda et bilde av et om enda større forbilde, J.K Rwoling selv. Jeg skal henge opp disse to bildene på rommet mitt for å hjelpe meg å huske på disse flotte menneskene som har utrettet så mye. (bilde fra samme sted som sist)

764434-10-1325956716561_large

Og sist men ikke minst skal jeg skrive ut dette flotte bildet som jeg også har hatt på bloggen tidligere. Jeg akter å lage et slags separat kollasj av bilder på veggen over sengen min.

Tumblr_lsabod2p2h1qdewlao1_500_large

Og en slik flott kollasj skal jeg lage på mitt rom. Inspirasjonen er fra den fantastiske bloggen http://blog.grahnat.se/

 

Og en flott kalender også fra epla.no ønsker jeg meg, med dette interessante, nydelige bildet.

Produktbilde

Ikke minst har jeg utrolig lyst på denne klokken, som er fullstendig hjemmelaget fra en bok, av Hilda fra fra webbutikken hennes http://shop.grahnat.se Se så fantastisk!

Image of Book clock, Vackert väderImage of Book clock, Vackert väder

Så dere ser, denne dagen har feid unna med en god dose inspirasjon. Håper dere også ble inspirert av min ville inyternettsurfing.

(Til sist vil jeg si beklager for veldig forskjell på bildestørrelse, men det er på grunn av formatet bildene er lagt ut på alle internettsidene de kommer fra)

Ble du inspirert?

  Postet: 07.01.2012
 • Klokken: 19:18
 • Kategori: Inspirasjon
 • Kommentarer: 3
 • Copyright ©
The sun will come out tomorrow - Outfit

Denne dagen har gått til skjerm-shopping. Det er vindusshopping bare på nettet. Vi flytter jo snart og jeg er blitt veldig inspirert av retrostiler på nettet, det er så koselig å se på alt, men jeg får alltid så lyst på noe av det. Eller rettere sagt, jeg ønsker meg alt jeg finner.

Jeg har også tatt bilder av dagens antrekk, men internettet ville ikke fungere i morges, så jeg fikk ikke postet noe som helst. 


Stjerneskjerf fra Beck Sonder Gaard / Poncho fra Precious Jyshi

Likte dere antrekket?

  Postet: 07.01.2012
 • Klokken: 16:57
 • Kategori: Klær & Mote
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
En film fredag

Jeg syntes at ordspillet mitt var litt morsomt, jeg. Om du ikke skjønte det var det med "En fin fredag"

I dag, da skolen sluttet klokken to, var jeg sliten og trøtt. Så med det samme jeg kom meg hjem la jeg meg rett på sofaen foran tv'en. Siden da har jeg ikke rørt meg. Nå har jeg sittet i denne sofaen i flere timer, og bare sett på film. Har sett tre filmer på rad, alle kjærlighetsfilmer. Det er fullstendig herlig! The Backup-plan var virkelig søt, men likte nesten Double Wedding bedre, men bare nesten. Den tredje filmen het The Wish List, men falt litt av siden vi ikke fikk med oss starten.

Det beste er, at selv om jeg nå sitter fullstendig alene i stuen, storkoser jeg meg. Har hatt en ekstra lang filmkveld, nesten alene (Sølvi så en og en halv film med meg i starten) og det har vært herlig. Nå skal jeg bare slappe av i enda en stund, mest sansynelig med nesa i en bok. I Ringenes Herre, vel og merke. Jeg må nesten få startet på bokprosjektet mitt. Vet du ikke hva jeg snakker om? Trykk her. Jeg ble ferdig med den brilliante boken Clockwork Prince i går kveld, så tenkte jeg skulle lage en bokanmeldelse til dere i morgen. Nå er det bare masse alene-kose-tid igjen på meg!


En kollasj med bilder fra alle filmene jeg har sett. The wish list øverst i venstre hjørne, The Bacup-plan på den høyre siden, og Double Wedding nederst i venstre hjørne og ut til nest siste bilderemse.

Har du sett noen av disse filmene?

  Postet: 06.01.2012
 • Klokken: 19:26
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0
 • Copyright ©
Hello, it's Valentine - Inspirasjon

Det er rart hvordan man bare trykker rundt på internettet, også finner man inspirasjon på de rareste steder. Helloitsvalentine.com er en fransk blogg, så jeg klarte nok ikke å forstå hva hun skriver. Men bildene på denne bloggen er fantastiske. Og det er bilder av så mangt. Aldri har jeg sett en blogg med så flotte bilder av antrekk, hendelser, gjenstander som tekopper og puter, og ikke minst plasser, steder hun har vært. Det er virkelig verdt en titt innom, jeg ble iallefall inspirert.                                             


Vakre bilder, sant? Og dette er ikke i nærheten av hvor mange utrolig fine bilder denne bloggen inneholder. Jeg elsker det! Så nå er det bare å lære seg fransk, sant?

Likte du denne bloggen?

  Postet: 05.01.2012
 • Klokken: 19:50
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4
 • Copyright ©
Honningmuffins

I går lagde jeg, Tonje og Mell to typer muffins. Honningmuffins og en ferdigpakke. Vi hadde bare så inderlig lyst på noe å spise til teen, så da lagde vi like gjerne noe. 
Men vil ikke egentlig anbefale honningmuffins, de var seige og ikke søte nok. Men det kan jo alltids hende at om dere prøver det så smaker deres bedre!

Har du prøvd å lage honningsmuffins før?

  Postet: 04.01.2012
 • Klokken: 18:51
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0
 • Copyright ©
Er det mulig?

I går kveld, får jeg la meg til å sove, leste jeg horoskopet mitt for i dag. Da leste jeg noe som ikke akkurat lettet humøret mitt for morgendagen. Det stod nemlig at denne dagen kom til å bli tung og kjedelig og at man bare ville få dårlige nyheter. Helt nøyaktig stod det:

"Your moral will be low and your mind darkened"

For en hyggelig beskjed å få, når du alt gruer deg til morgendagen. Men jeg liker horoskop og vet å ikke stole hundre prosent på det, så jeg tenkte med et lyst humør at "Nei, jeg er med på å bestemme, jeg skal gjøre morgendagen til en fin dag. Men det gikk ikke.

Denne dagen har vært slitsom, kjedelig og fylt med dårlig e beskjeder. Jeg hadde gledet meg til å endelig få iPhonen min, den skulle jeg få i dag. Men neida, butikken hadde ikke fått inn hvit alikevel, og de vet ikke når de får inn. Utrolig kjedelig beskjed å få når jeg alt har blitt skuffet en gang.

Så resten av dagen skal jeg bare lese masse, drikke te og se på tv. Og ikke minst håpe at morgendagen blir bedre!

 

Har lest at te ikke er så bra å drikke hver dag. Jeg sliter.

Har du hatt en bra eller dårlig dag?

  Postet: 04.01.2012
 • Klokken: 17:25
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0
 • Copyright ©
This is the last day of freedom

Hverdagen slo meg virkelig i ansiktet i går. Alt fra at treningen har startet opp igjen til at jeg måtte handle og lage middag (ja, kjære Sølvi og Pappa som leser bloggen min, jeg lagde middagen) Nå er det bare denne dagen igjen før skolen starter igjen, og jeg er ikke klar! Jeg vil sove lenge, være oppe til langt på natten, jeg vil sløve i sofaen foran en film som flimrer foran øynene mine. Jeg vil gjøre alt det i alle fall en uke til. Men så gavmilde er ikke skolestyret og regjeringen, at de sjenker oss enda litt ferie. Jeg skjønner dem vel forsåvidt, jeg bare vil ikke innse det i det lille hodet mitt.

Disse tre siste dagene har gått til at jeg har..


... Lest i boken min som er utrolig bra


Endelig sett filmen "Black swan" som også var veldig bra, men litt vanskelig å skjønne til tider


Fjernet den lilla neglelakken fra nyttårsaften


Påført min elskede "Nail Envy" som visstnok skal forlenge og styrke neglene

Og jeg har blitt inspirert fra bildet jeg brukte på noen innlegg tilbake, og laget mine egne smil-lapper som henger på rommet mitt..

 Nå skal jeg nyte den siste dagen med venner og bare slappe av. I morgen... ja, skulle nesten til å skrive "begynner helvete", men så ille er det ikke. Jeg er og vil vel forbli en av de som liker å lære, og dermed liker skolen også. Jeg bare hater å stå opp tidlig, og elsker å være oppe på natten.

Hva har du gjort de siste dagene?

  Postet: 03.01.2012
 • Klokken: 09:44
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
 • Copyright ©
Header til MsKarlsen.blogg.no

Jeg lagde en header til denne bloggen, fordi hun skrev at hun trengte litt hjelpHer er den original størrelse: http://i42.tinypic.com/11boglh.jpg

Hva syntes dere om headeren?

  Postet: 02.01.2012
 • Klokken: 17:53
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4
 • Copyright ©
All I need is some inspiration

Æsj, for en dag. Etter en lang natt uten spesielt mye søvn kjenner jeg at det ikke er spesielt godt å våkne opp å kjenne man har mageknipe. I natt skulle jeg liksom få døgnrytmen min på plass igjen, jeg skulle våkne til en lys og deilig dag. Men neida, slik ble det ikke. Nå har jeg bare tenkt til å drøse litt til, knaske i meg en paracet og slappe av. Etter hvert må jeg også kle på meg, for jeg må på butikken å kjøpe middag. Hverdagen etter ferien slo kraftig ned, selv om ferien ikke er ferdig før om to dager.  Jeg skal bestemme meg for å nyte det siste av ferien, jeg skal bare syte litt til først.

 

Men det alltids ting å glede seg til. Jeg har gledet meg ganske ofte, faktisk. Først gledet jeg meg til desember, så til jul, så nyttårsaften, og nå gleder jeg meg til å få iPhone om 2 dager. Like etter det er det masse styr med flyttingen, for det er ikke lenge til vi skal flytte! Og det gleder jeg meg til. Så alt er ikke bare sorgen, haha. Tvert i mot, det er bare jeg som alltid graver meg ned når det først skjer noe ufrivillig og negativt.

 Bilder fra weheartit.com og satt sammen av meg.

 

Hvordan er din inspirasjon i dag?

  Postet: 02.01.2012
 • Klokken: 13:25
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
 • Copyright ©
Besteforeldre

Fisk til middag og is med en kopp med te for sår hals selv om man ikke har det. Typisk besteforeldre kost, er det ikke? Sånn kommer det til å fortsette i noen timer. Det er vel greit å slappe av første dagen i året, men jeg kjenner jeg begynner å bli litt smålei. Nå tenker jeg at jeg skal bli med Lillebror ut og tenne på de siste nyttårssprellene. Har. masse igjen for i natt var jeg travelt opptatt med å ta bilder.

  Postet: 01.01.2012
 • Klokken: 17:59
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
Last night, and a beginning of something new

Nyttårsaften var herlig. Trodde ærlig talt ikke det. Etter obligatorisk middagsbesøk hos besteforeldrene (de giftet seg på nyttårsaften) kom jeg hjem og trakk rett på meg pysjen. Men etter å ha krøllet håret mitt og pyntet meg litt igjen følte jeg meg mye bedre, og med kameraet på skulderen var jeg klar til å feier årsskiftet. Vi var på besøk hos noen naboer, som har en sønn som er god venn med Lillebror. Først var det mange folk, og man kunne lett føle seg litt borte. Men 00:00 ble feiret med brak og bramm, det var utrolig hyggelig med fyrverkeri, stjerneskudd og "god nyttår!" over alt. Tok masse bilder, som dere ser under. Etter oppskytningen ble det bare koseliger og koseligere utover natten. Først klokken to dro jeg hjem for å sitte barnevakt for Lillebror, selv om han like greit klarer seg selv, hehe.

Det var i alle fall en veldig flott kveld, og selv om jeg er utrolig sliten nå, så er vi på tur til enda et middagsbesøk. Denne gangen til besteforeldrene til Nora. Det blir koselig!

Hvordan var din nyttårsaften? Hva syntes du om bildene?

 

  Postet: 01.01.2012
 • Klokken: 14:53
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
 • Copyright ©
God dag, kveld, natt eller morgen, kommer an på når du leser. Jeg er ei jente på 15 år som elsker å skrive, tar notater dagen lang og skriver lister, liker å ta bilder og ser et motiv over alt, kan sitte på datamaskinen en hel dag i strekk, skulle ønske jeg bodde litt utenfor London i et stort hvitt hus med utrolig stor hage og en liten landsby rundt (med en kirkegård rett i nærheten), og jeg har denne bloggen fordi jeg vil skrive og ta bilder og trenger et sted å ha det, sånn at det gir mening det jeg driver med. Jeg elsker å logge på hver dag og skrive, og håper du vil like å lese.

Blogger jeg leserSøk i bloggen

hits